Dialog cu cetățenii

12-07-2017, 12:41

   Dialog cu cetățenii.

Dragi cetățeni, vreau să încep discuția despre starea drumurilor și posibilitățile financiare ale primăriei de a reabilita cît de cît starea lor.

Dacă ne referim la anii precedenți, posibilitățile primăriei erau nule deoarece surse financiare în bugetul local nu erau prevăzute, deaceia cu surse mici erau îndeplinite lucrări doar de nivelare.

Pentru anul 2017, prin Legea Bugetului de Stat, primăriei Criuleni i s-au alocat din fondul rutier 958,8 mii lei. Prin decizia Consiliului  orășenesc  nr.3/2 din12 aprilie 2017, volumul bugetului  local a fost corelat, majorînd veniturile și cheltuielile cu suma nominalizată. Suma dată trebuie să fie utilizată în anul bugetar 2017.

Pentru a stabili care străzi le reparăm în acest an, pe 13 iunie am adunat consilierii ca să ne determinăm. Am stabilit împreună să reparăm capital drumul de acces la grădinița „Spicușor” cu trotuare pentru pietoni, de pe strada Ștefan cel Mare și după posibilități reparația curentă (plombarea) tot pe această stradă pe porțiunea de la strada 31 august pînă la Spitalul raional.

Drumurile pe tot teritoriul primăriei sunt întro stare deplorabilă, deaceia solicit și aștept propunerile dumneavoastră pentru a stabili ordinea reabilitării drumurilor în teritoriul Primăriei, utilizînd eficient banii din fondul rutier, care sper că vor fi  alocați și în următorii ani, respectînd prevederile legale privind calitatea în construcții. Din motiv că după întrunirea din 13 iunie au apărut diferite păreri, propuneri din partea unor consilieri, riscăm să nimerim în criză de timp pentru perfectarea documentației necesare, înfăptuirea lucrărilor, deci există pericolul de a pierde  banii alocați.

 

               Cu respect   Primarul or. Criuleni                        Simon Dumitru

/